Tapi tiap kali balik kerja dia nak rehat aku paham tapi kalau sampai anak2 pun dia buat taktau,dia kira serah kat aku yang handle

Tapi tiap kali balik kerja dia nak rehat aku paham tapi kalau sampai anak2 pun dia buat taktau,dia kira serah kat aku yang handle

Salam,di sini nak kongsikan kisah kawan baik yang cerita pada aku kisahnya. Assalamualaikum. Sekadar ingin pendapat warga sekalian. Ceraikan atau cari lain? Kisahnya aku ni suami dan bapa pada 2 cahaya mata. Kami suami isteri bekerja. Isteri bekerja swasta dan aku ada company sendiri. Isteri aku ni aku tak tau perangai apa sebenanrnya. Pergi balik kerja aku hantar ambik. Tapi tiap kali balik kerja dia nak rehat aku paham tapi kalau sampai anak2 pun dia buat taktau,dia kira serah kat aku yang handle. Masa nak tido sahaja dia akan bwk anak masuk bilik. Tu pun sebab dia nak tido dah.

Siang memang duk rumah pengasuh. Aku bukan apa,aku pn keje n penat.tapi aku pikir anak2,aku still luangkan masa. Lg satu,aku la mandikan,suapkan anak makan.. everyday. Kalau hari minggu pula,dia cuti.. aku still kerja. Tapi memang tak dapat kerja la. Aku keluar sejam je dah call suruh tanya sebab dia mandi la,dia nk makan. Aku memang tak leh tinggal anak2 kat rumah dengan dia. Kalau ada pun aku kerja tak boleh balik, memang siap la aku balik kerja ptg tu.

sampai je aku kat rumah anak2 dia akan lepas kat aku kononnya dia sudah jaga sepanjang aku pergi keje so bila aku ada dia tak peduli terus dah anak2. nangis la macam mana pn, buat kena mrh je nnt ank2 kalau merengek nk kt dia. Btw mandi pakai suap mkn ank2 semua aku uruskan.. makan minum aku tak tak payah tanya, lagi la aku uruskan sendiri.

Dah lama aku pendam, tapi pikir kt anak2.. apa dia tau komplen je. cth bila sampai umah, tanya nape rmh tak sapu, sampah tak buang. Sedangkan aku balik kerja terus ambik dia. Turun kerja pun sama ngan dia. Aku sabar.. kalau sebab gaji dia besar (takde la besar sgt pun), dari aku taktau la. gaji aku kerja sendiri memang tak tetap. kadang2 banyak, kadang2 sikit. Tapi sikit pn takde la sampai tak leh sedia makan minum,pakai semua. Bod0h kan aku? Tapi aku pikir anak2 yg masih kecil n aku still dapat tahan sabar..tapi kali ni je aku betul2 rasa dah nk sampai limit aku sabar.

Aku tak leh maju sebab dia. Kerja aku asyik tangguh sebab dia. Aku tak boleh buat apa aku suka sebab dia . Dia blh buat apa saja..dia memang selfish. Lg best,suh family dia nasihat,aku plak yg kena. So better aku ceraikan atau cari lain? Atau cerai n terus jaga anak2 seorang diri? Please hide my profile min.. tq

Leave a Comment